jueves, 4 de junio de 2009

HÈRCULES 19



Jo he fet el treball sobre la botiga Hèrcules 19 (H19) , es troba situada al Passeig Sunyer Nº 2-4, a l’altura de la biblioteca.
Vaig anar a preguntar perque l’havien posat aquest nom a la botiga i em van dir que no l’havien posat pensan en cap déu mitológic, sinó pel simple fet que abans estava a la Plaça Hèrcules i per aixó la van anomenar Hèrcules i 19 perque estava al local 19.
D’aquí va sorgir el nom de Hercules 19.




Hèrcules en la mitologia grega era un semidéu, fill de Zeus i d’Alcmene, que era filla de "Electrión".
Era el més gran dels heroïs mitics,per la seva força sobrehumana i per la gran qualitat d’històries sobre la seva vida.
Va portar dotze grans treballs,anomenats: "Los doce trabajos de Heracles" i va ser divinitzat.

Els seus dotze treballs eren els següents:

-El lleó de Nemea
-La hidra de Lerma
-El porc senglar d'Erimanto
-La cérvola d'Cerinia
-Les aus de Estinfalia
-Els estables del rei Augi
-El toro de Creta
-Les eugues de Diomedes
-El cinturó de Hipólito
-Els bous de Geriona
-El can Cerbère
-Les pomes d'or de les Hespèrides


Que eren una sèrie de arcaics episodis relacionats per una narració contínua posterior, sobre la penitència duta a terme per Heracles, el més gran dels herois grecs. Els enfrontaments individuals d'aquest amb diversos animals li situen abans de la literatura grega i els temes orientals: «És una qüestió oberta si els antics grecs van tenir alguna oportunitat de veure un lleó viu, però la migració de la imatge del lleó i de les escenes de lluita amb aquest està ben documentada arqueològicament »


El seu equivalent etrusc era Hercle, un fill de tínia i Uni. També fou identificat com Heryshaf en la mitologia egípcia.
Hercules va sorgir a través d’un comte popular, del qual procedent de la mitologia.



Va morir en una pira incendiàries que ell mateix va sol licitar que fessin, ja que la túnica que va encarregar per vestir el dia que havia de fer un sacrifici a Zeus, la impregnada d'un verí que a la calor es va adherir a la pell.